Wong Jawi

Guyonan Coro Jawi

Bu To, Jeng Ngatno,……Bu Lus

Dipun tepangaken kulo Darimin dadar’e mbak mimin he….he…., tiyang trenggalek jowo timur ingkang ngasto wonten suroboyo. saben kulo wangsul, teng griyo, lan kumpul sareng-sareng konco sependeritaan, lan konco-konco lawas, nuli sami-sami geguyonan ora karuan, gak keroso isek soro urip neng zaman sak iki.

ora keroso sedoyo konco kulo sampun gegayuhan utowo sampun keluargi sedoyo. lan aneh’e, sedoyo garwane konco kulo gadhah celu’an ingkang aneh-aneh ugi nyeleneh.

Cobi dipun bayangne :

Garwane pak waskito, diceluk Bu was

Bojone pak sabar : diceluk Bu bar

wonten meleh, bojone pak Thoha, diceluk BU To

Bojone pak Lusiman, diceluk Bu Lus

ono maneh sing luweh bahoyo, bojone pak Ngatno, diceluk Jeng Ngatno

Biyuh-biyuh ambruk lah……… sopo sing nangkep ikuuuu……

4 Tanggapan

  1. kok mboten enten terjemahipun…
    kulo mboten mangertos😀

  2. mase aku ora ngerti.. walo saya ini berdarah jawa hehehe.. kamus mas kamusnya dooong hihihihi…


    @emo
    hee….mbak emo,, cari di perpus aja ya… heee….
    @indah rephi
    mbak indah, wahh,,,…masak orang jawa gak ngerti jawane…. aneh…
    saya aja dari sumatra, lampung aja, tau…. masak gak malu… anda kelahiran jawa.

  3. pernah ke kalteng mas,
    disana kalau ibu dipanggil ma, kalau bapak dipanggil pa.
    kalau anaknya bernama yuyun dipanggil mama yuyun atau ma yuyun, bapaknya pa yuyun.
    kawanku anaknya bernama lia, ibunya mama lia
    kawanku lagi anaknya gina, bapaknya pa gina

  4. @Sudayadi
    Haaaa………………..
    lucu pakk………..
    bagus juga buat freshkan kepala…..

    thanks,… pak…………

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: