Hakekat Katresnan (cinta)

cintaVersi Boso Jawi

Niki cerito kulo mendet sangking tiyang ingkang melebet teng e-mail kulo, cerito ne inggih puniko ; Rikolo garwo kulo matur, belonjo wulan niki kulo kirangi, keranten, kangge lampah-lampah lare-lare teng Ragunan, sakwenehe kulo sanjang yen mengke wonten gantose.Sehinggo liyo dino, garwo kulo matur dateng kulo, woten kahanan punopo mas agus (nami ingkang jaler) mboten nathie dawuh utowo nuturi ingkang sa’e sangking sedayane pinutur. lan sakbener’e ingkang kados puniko namine katresnan sejati.

Hakekat tresno inggih puniko percoyo utowo kapercayanan dumateng garwo kito, lan sedoyo keapesan utowo keluwihanipun. menawi bojo utowo mas jenengan wonten keolo’an, mongko si estri kedah nguatake utowo minuturi ingkang sa’e.

Sifat egois saget distorsi marang persepsi. wonten pepiling kang surasane”word don’t mean, people mean”. sangking kalimat meniko, mboten wonten artose puno-nopo, ananging manungso niku piyambak ingkang kedah nyukani artine.

Wonten maleh gegarwo an niku ngeroso di sakiti terus, sakbene-re mboten wonten kang nyakiti, soal e niku ati-ne piyambak-piyambak kang olo. sakbener-e urip wonten keluargi niku kathah sanget ingkang ngitik-ngitik (ganggu), duko niku seneng punopo mboten, sing jelas puniko wonten alam dun-nyo, wonten abang, ireng, puteh lan liyo-liyo ne.

Waspadalah-waspadalah. Tiiiiiiiing.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: